Samenwerking om sneller 66 sociale huurwoningen te bouwen in Weert

In deze voormalige vleesverwerkingsfabriek in Leuken komen (sociale) huurwoningen.  Afbeelding: archief Jeroen Kuit

Weert wil binnen enkele jaren zeker 66 nieuwe sociale huurwoningen bouwen. De gemeente slaat hiervoor de handen ineen met de Provincie Limburg.

De provincie draagt 755.000 euro bij om de projecten ‘een laatste zetje’ te geven om tot uitvoering te komen. De gemeente Weert neemt 3,5 miljoen euro voor haar rekening. Woningcorporaties investeren 29,1 miljoen euro om de woningen te bouwen.

De gezamenlijke doelstelling is bezegeld met ondertekening van de ‘samenwerkingsagenda Kwaliteit Limburgse Centra’ door deputé Lia Roefs en wethouder Wendy van Eijk. Het is de vijftiende overeenkomst die de provincie in dit kader aangaat. Roefs wil bouwplannen zo versnellen.

Volgens Van Eijk is aanvullend ook nieuwbouw van andere woningen nodig, om de 66 huizen voor de sociale huursector te kunnen bouwen.

Dertig sociale huurwoningen moeten komen in de voormalige vleesverwerkingsfabriek aan de Beemdenstraat in Leuken. Aan de Beekpoort-Noord zijn elf nieuwe huurwoningen in de vorm van een hofje al bijna gereed. Bedoeling is dat er nog 25 komen op Laarveld (fase 3).

Door Erwin Schmidt

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu

Gemeenteberichten