Aanmelding voor Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 begonnen: aarde niet langer uitputten

Afbeelding: Getty Images

De Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), provincie Limburg, Rabobank en LIOF gaan alle Limburgse ideeën en initiatieven op het gebied van circulaire innovatie verzamelen en op de kaart zetten. Om al deze innovaties structureel in beeld te houden én om elkaar te inspireren organiseren ze de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20.

‘Veel ondernemers in Limburg zijn al volop bezig met het realiseren van circulaire innovaties. Door grondstoffen en afval steeds opnieuw te gebruiken, putten we de aarde niet langer uit. Daarom stimuleren we bedrijven in het hergebruiken van grondstoffen. Circulair ondernemen is de toekomst!’, aldus de organiserende partijen.

Circulaire innovatie gaat niet alleen over producten, maar ook over diensten, projecten of concepten. Alle organisaties die werken aan circulaire innovatie kunnen zich aanmelden. Een jury beoordeelt de inzendingen op mate van circulariteit, mate van samenwerking in de keten, schaalbaarheid en het vernieuwende karakter.

De jury bestaat uit Stephan Satijn (provincie Limburg, gedeputeerde voor Economie en Onderwijs), Hans de Kinderen (Rabobank Weerterland en Cranendonk, directievoorzitter), Lia Voermans (Chemelot Campus, director Innovation Strategy), Nancy Bocken (Universiteit Maastricht, professor Sustainable Business) en Gé Moonen (LWV, voorzitter expertisecentrum Duurzaamheid & Innovatie) .

Live stemmen voor publieksprijs

Van alle inzendingen maakt de jury op 11 februari 2022, in de week van de Circulaire Economie, de Limburgse Top 20 bekend. Via een livestream kan iedereen vervolgens stemmen op zijn of haar favoriete innovatie voor de publieksprijs. De winnaar van de juryprijs wint 3000 euro en de winnaar van de publieksprijs gaat met 1000 euro naar huis.

Bedrijven die willen meedoen, kunnen zich tot 23 december, 17.00 uur aanmelden via www.limburgsecirculaireinnovatietop20.nl.

Door Redactie WijLimburg

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee