Betaaldienst voor webshops Mollie komt naar Maastricht

De staf van Mollie, met in korte broek Adriaan Mol.  Afbeelding: Mollie.

De betaaldienst voor webshops Mollie opent een klantencontactcentrum in Maastricht. Het snelgroeiende bedrijf zoekt voor het Limburgse filiaal meer dan honderd werknemers die klanten in het Duits of Engels te woord kunnen staan.

Mollie regelt online betalingen voor met name kleine en middelgrote bedrijven in Nederland, België en in mindere mate Duitsland. Met naar schatting 120.000 klanten is Mollie een van de grootste betaaldiensten in Europa. En de groei zit er dankzij de enorme toename aan online betalingen via bijvoorbeeld iDeal nog steeds in.

Vacatures

In februari opent Mollie een klantencontactcentrum in Maastricht. Het bedrijf is via social media naarstig op zoek naar personeel dat zowel de Duitse als Engelse taal meester is en telefonisch vragen kan beantwoorden en problemen kan oplossen.

Profijt

In 2020 verwerkte Mollie meer dan 10 miljard euro aan transacties. Het bedrijf is op weg om meer dan 20 miljard euro te verwerken in 2021. Aan iedere transactie verdient Mollie één of een paar dubbeltjes. De betaaldienst profiteert flink van de toegenomen populariteit van het thuiswinkelen en online eten bestellen. Bedenker en oprichter van Mollie is de 37-jarige Bredanaar Adriaan Mol, die volgens BN De Stem inmiddels naar schatting 3,5 miljard euro bezit.

Door Peter Bruijns

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu