Spaanse krant is zeker: Mbappé komt transfervrij naar Real Madrid

Kylian Mbappé. 

Kylian Mbappé. © EPA

Parijs -

De Spaanse krant AS weet het zeker: Kylian Mbappé komt in de zomer transfervrij naar Real Madrid. De Franse aanvaller weigert nog altijd om zijn aflopende contract bij Paris Saint-Germain te verlengen en heeft volgens AS al zijn jawoord gegeven aan de ‘Koninklijke’.

redactie

Vanaf 1 januari mogen beide partijen officieel met elkaar onderhandelen. De 22-jarige Mbappé heeft er nooit een geheim van gemaakt dat Real Madrid zijn droomclub is.

Volgens de krant droomt trainer Carlo Ancelotti van een voorhoede bestaande uit Vinícius Júnior, Karim Benzema en Mbappé. Benzema en Mbappé zijn teamgenoten in het nationale elftal van Frankrijk. Real Madrid probeerde al eerder om de snelle vleugelspits over te nemen van Paris Saint-Germain. Afgelopen zomer was een transfer dichtbij, zo vertelde Mbappé twee maanden geleden in L’Équipe.

Huilen

„Het was een logische stap geweest om afgelopen zomer te vertrekken. Mijn ambitie was ook duidelijk. Ik wilde PSG alleen verlaten voor Real Madrid. Real bracht ook een bod uit en ik dacht dat mijn tijd in Parijs erop zat. Ik moest huilen toen ik hoorde dat ik niet naar Madrid kon gaan”, aldus Mbappé, die zijn vertrekwens herhaalde.

Paris Saint-Germain nam Mbappé in 2017 over van AS Monaco. In eerste instantie op huurbasis, een jaar later werd de overstap definitief. PSG betaalde naar verluidt een bedrag dat inclusief bonussen kan oplopen tot maar liefst 180 miljoen euro. Mbappé maakte al ruim 140 doelpunten voor de Parijzenaars. Hij vormt daar de voorhoede met Neymar en Lionel Messi.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws