Hamilton ook in tweede training snelste; Verstappen rijdt vierde tijd

Max Verstappen in Jeddah.  Afbeelding: EPA

Lewis Hamilton heeft de eerste trainingsdag voor de Grand Prix van Saudi-Arabië gedomineerd. Op het Jeddah Corniche Circuit was de wereldkampioen ook in de tweede oefensessie snelste. Dit keer bleef hij Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas nipt voor. De training werd een paar minuten eerder dan gepland met een rode vlag beëindigd na een crash van Charles Leclerc in de Ferrari. De rijder bleef daarbij ongedeerd.

Max Verstappen bleef met zijn RB16B steken op een vierde tijd, op bijna 0.2 seconde van de leider. Voor de Limburger nestelde zich nog Pierre Gasly in de Alpha Tauri. Opvallend was dat beide Mercedes-rijders hun snelste tijd reden met de medium-banden, terwijl Verstappen onderweg was met zachte rubber tijdens zijn snelste ronde.

De tweede vrije training bestond voor het grootste deel uit het rijden van de zogenoemde long runs om op die manier de juiste afstelling voor de race van zondag te vinden. Zaterdag vindt er nog een derde vrije training plaats, waarna om 18.00 uur Nederlandse tijd de kwalificatie volgt. De Grand Prix wordt zondag om 18.30 uur verreden.

Door Ivo Op den Camp

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu