Venlo stopt met uitgeven van digitale en papieren gemeentegids

Het stadskantoor van Venlo.  Afbeelding: Mara van den Oetelaar

De gemeente Venlo stopt in 2022 met het uitgeven van de jaarlijkse gemeentegids, zowel digitaal als op papier. Er zijn genoeg alternatieven om aan die informatie te komen, stelt de gemeente.

Alle informatie die normaliter in de gemeentegids te vinden is, is ook via ‘tal van andere kanalen’ te verkrijgen, stelt de gemeente Venlo. Daarmee wordt gedoeld op onder meer de website van de gemeente, sociale mediakanalen als Facebook en krantjes die huis aan huis worden verspreid.

Papier

Bovendien is het concept wat achterhaald omdat de papieren versie ‘vaak al snel niet meer actueel is, omdat gegevens voortdurend wijzigen’, aldus Venlo. De papieren versie kost bovendien veel papier en dat vindt Venlo niet erg duurzaam. Momenteel is papier ook erg duur.

Telefoontjes

De gemeente waarschuwt mensen alert te zijn op telefoontjes waarin wordt gevraagd of er een vermelding in de gemeentegids opgenomen kan worden. Wie een dergelijk telefoontje krijgt en twijfelt of niet weet wat te doen, kan contact opnemen met de gemeente Venlo.

Door Kim Jacobs

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu

Gemeenteberichten