Gezinsdrama Duitsland: gezin met drie kinderen dood gevonden in woning

Afbeelding: ANP/HH

In een woning in de Duitse plaats Königs Wusterhausen, ten zuidoosten van Berlijn, zijn zaterdag vijf doden gevonden. Zondag werd bekend dat er een afscheidsbrief is gevonden in woning.

Volgens Duitse media gaat het om twee volwassenen en drie kinderen, die in corona-quarantaine zaten. De slachtoffers zijn volgens een woordvoerder van de politie meisjes van 4,8 en 10 jaar oud, en twee volwassen van 40. Ze zouden schot- en steekwonden hebben.

De politie kreeg zaterdag rond 12.00 uur een telefoontje van een ongeruste buurtbewoner. Getuigen meldden ook levenloze lichamen in het huis te hebben gezien. Toen de politie ter plaatse kwam, werd vastgesteld dat het gezin was overleden.

Het is niet duidelijk wie de brief heeft geschreven en ook is niet bekendgemaakt wie de gezinsleden om het leven heeft gebracht. Het lijkt er volgens de hoofdofficier van justitie niet op dat er iemand buiten het gezin betrokken is geweest bij de zaak. „Er ligt voor niemand een arrestatiebevel.”

Buurtbewoners vertellen tegen de Duitse krant Die Zeit dat ze een ’paar dagen eerder’ een schot hadden gehoord. „Het moet een pistool zijn geweest, het was duidelijk geen vuurwerk.”

Er wordt onderzoek gedaan naar de trieste zaak. Een hond, volgens de Berliner Morgenpost een chihuahua die aanwezig was in de woning, is naar een dierenasiel gebracht.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee