Reuverse supermarkt verdeelt 20.000 euro over verenigingen

Peter Savelkoul overhandigt de cheque aan Huub Lenssen van Dierenrijck Reuver.  Afbeelding: Plus Savelkoul

Plus Savelkoul in Reuver steunt het lokale verenigingsleven met een gulle donatie van 20.000 euro. Het is de opbrengst van de jaarlijkse sponsoractie, die nu ook landelijk is opgepakt.

Eigenaar Peter Savelkoul organiseerde de actie voor de zesde keer. Ditmaal deden 57 verenigingen mee, uit de gemeente Beesel en ook buurdorp Belfeld. Het initiatief van de Reuverse supermarkt werd voor het eerst landelijk opgepakt door Plus, met een budget van ruim 3,2 miljoen euro. „Verenigingen zijn het fundament van ons sociale leven. In deze moeilijke tijd kunnen ze alle steun gebruiken”, aldus Savelkoul.

Reuverse supermarkt verdeelt 20.000 euro over verenigingen
Scouting Belfeld eindigde als tweede.  Foto: Plus Savelkoul

Ook dit jaar konden klanten sparen voor hun favoriete club of organisatie. Net als in 2019 kwam Dierenrijck als winnaar uit de bus. „Niet zo gek”, meent Peter Savelkoul. „Het dierenpark is erg populair bij jong en oud.” De supermarkt zorgt het hele jaar door dat er voldoende eten is voor de dieren. „Elke morgen zetten we kratten met oud brood en groenten klaar.”

Scouting Belfeld eindigde vlak achter Dierenrijck op de tweede plek met een bedrag van 1225 euro. Volleybalclub Revoc/VCB kon de verenigingskas aanvullen met 869 euro.

Door Marcel van Lier

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu
Beesel

Gemeenteberichten