Prijs occasion stijgt naar record

Afbeelding: Getty Images

Voor een tweedehands auto moest nog nooit zo veel worden betaald als afgelopen maand: gemiddeld 21.376 euro. Dat betekende op jaarbasis een stijging van 13 procent, meldt online-autoplatform Autoscout24.

Autobranchevereniging BOVAG herkent het door Autoscout24 geschetste beeld. Met name auto’s in het middensegment zijn een stuk duurder geworden. Bij Autoscout staan bij elkaar meer dan 205.000 auto’s te koop.

Door de coronacrisis kozen meer mensen voor individueel vervoer, waarmee de vraag naar auto’s, maar bijvoorbeeld ook e-bikes en motoren toenam, aldus BOVAG. Sinds het begin van de crisis is de grote vraag naar occasions blijven bestaan, met prijsstijgingen tot gevolg. Wat meespeelt, zijn de leveringsproblemen bij nieuwe auto’s. Daarom kiezen consumenten die niet willen wachten voor een tweedehands voertuig. Volgens de BOVAG is de impact van deze groep op de prijsstijgingen niet heel groot.

Door ANP

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu