Duitse vader doodde gezin na vervalsing vaccinatiebewijs

Afbeelding: ANP / AFP

Een vader in Duitsland heeft zijn gezin en zichzelf gedood nadat hij zonder succes een vaccinatiebewijs had vervalst.

De man vreesde volgens zijn afscheidsbrief dat hij en zijn vrouw zouden worden opgepakt met als gevolg dat ze hun kinderen zouden verliezen, aldus aanklagers.

In Duitsland moeten werknemers gevaccineerd, genezen of getest zijn om op locatie te werken. Een aanklager van de deelstaat Brandenburg meldt dat de 40-jarige vader voor zijn vrouw, eveneens 40, een vaccinatiebewijs had vervalst en dat dit door haar werkgever was ontdekt.

Schotwonden

De lichamen van de veertigers en hun dochters van 4, 8 en 10 jaar werden zaterdag gevonden in hun woning in Königs Wusterhausen, ten zuidoosten van Berlijn. Het was al bekend dat er een afscheidsbrief was aangetroffen, maar over de inhoud was nog niets naar buiten gebracht. Er zijn geen aanwijzingen dat buitenstaanders betrokken waren bij de dood van de vijf personen.

Lees ook: Gezinsdrama Duitsland: gezin met drie kinderen dood gevonden in woning

De ouders en kinderen hadden schotwonden. In het huis is een vuurwapen gevonden. Er moet nog worden vastgesteld of deze is gebruikt bij het ombrengen van de gezinsleden. Zowel de vader als moeder had geen vuurwapenvergunning.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu