Tractorchauffeur die was betrokken bij dodelijk ongeval in Venlo weer op vrije voeten

Bij een ongeval in Venlo kwam maandag een 62-jarige man om het leven.  Afbeelding: Keistadnieuws

De tractorchauffeur die maandag betrokken was bij een ongeval, waarbij een 62-jarige Venlonaar om het leven kwam, is inmiddels weer op vrije voeten.

Het ongeval gebeurde rond half zes bij de kruising Columbusweg/Eindhovenseweg. De Venlonaar reed met zijn auto achterop een tractor met aanhangwagen. De 62-jarige overleed ter plekke. De tractorchauffeur werd aangehouden en verhoord. Hij is inmiddels weer op vrije voeten, aldus een politiewoordvoerster.

Lees ook: Man (62) komt om het leven bij ongeluk in Venlo

De politie is een grondig onderzoek gestart. „Daarbij wordt onder meer gekeken naar de technische staat van de voertuigen, of de verlichting het deed, de snelheden waarmee gereden werd en eventuele remsporen”, zegt de woordvoerster. „Dat zal enige tijd in beslag nemen. Uiteindelijk moet duidelijk worden wie schuld heeft aan het ongeval.”

Na het ongeluk werd een kind opgevangen door hulpverleners. Het zat volgens de politiewoordvoerster niet in de auto. Waar het kind zich dan wel bevond, kan ze niet zeggen.

Door Leon Janssen

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu

Gemeenteberichten