AEX zeer sterk omhoog, verliezen door omicron bijna weggepoetst

Beursplein 5.  Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

De AEX-index van de aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met een zeer sterke winst gesloten.

Het gaat om de hoogste dagwinst in ruim een jaar. Daarmee poetste de hoofdgraadmeter op het Damrak de koersverliezen sinds de ontdekking van de omicronvariant van het coronavirus bijna weg. Beleggers hebben inmiddels minder zorgen over de economische impact van omicron door berichten dat de ziekteverschijnselen mild zouden zijn en durven weer geld te steken in groeiaandelen zoals die van chipbedrijven ASML, ASMI en Besi.

Lees ook: Paniek op cryptomarkt: miljardenverlies voor bitcoinbelegger

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 3,5 procent hoger op 805,78 punten. Op donderdag 25 november, de dag voordat er grote ongerustheid op de financiële markten ontstond over wat nu omicron heet, sloot de AEX op 807,55 punten.

De MidKap steeg 2,6 procent naar 1052,01 punten. Alle aandelen in de AEX en in de MidKap wonnen aan waarde. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs klommen tot 2,9 procent.

Door ANP

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu