Time roept Elon Musk uit tot persoon van het jaar

Elon Musk is door Time uitgeroepen door persoon van het jaar.  Afbeelding: AFP

De Amerikaanse miljardair Elon Musk is door het Amerikaanse tijdschrift Time uitgeroepen tot persoon van het jaar.

De topman van onder meer automerk Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX krijgt die titel voor de enorme invloed die hij wereldwijd uitoefent.

Lees ook: Elon Musk ziet Abraham: zakelijk genie met gebruiksaanwijzing

„Weinig individuen hebben meer invloed gehad op het leven op aarde dan Musk”, aldus Time, die eraan toevoegt dat dit mogelijk ook geldt voor de ruimte. Hij veranderde volgens het blad met zijn elektrische auto’s de automarkt en SpaceX wordt omschreven als koploper op het gebied van commerciële ruimtevaart.

Rijkste persoon ter wereld

De Amerikaan is met een vermogen van zo’n 284 miljard dollar de rijkste persoon ter wereld. Musk verdiende zijn geld volgens Time op een andere manier dan zijn medemiljardairs. „In plaats van één geweldig idee had hij er meerdere. En in plaats van meerdere slimme en veilige investeringen, koos hij voor een paar spectaculair risicovolle investeringen”.

Lees ook: Hoe Elon Musk zich opwerkte van whizzkid naar multimiljardair

Time kiest sinds 1927 jaarlijks een persoon die de meeste invloed heeft gehad. De titel kan ook naar meerdere personen gaan, wat vorig jaar het geval was met president Joe Biden en zijn vicepresident Kamala Harris. In 2019 was klimaatactiviste Greta Thunberg persoon van het jaar. Ruim twintig jaar geleden had het blad het nog over man of vrouw van het jaar.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee