SP eist andermaal onderzoek in RvR-zaak uit 2001, nu wel met ‘verdwenen nota’ bij de hand

Raymond Knops.  Afbeelding: ANP

De SP in Horst wil opnieuw dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar een grondtransactie uit 2001. De partij ving al een paar keer bot, maar stelt nu over bewijs te beschikken.

Toenmalig wethouder Raymond Knops zou in 2001 meerdere eigenaren van een stuk grond onterecht gedwongen hebben gebruik te maken van de toenmalige Ruimte voor Ruimteregeling (RvR).

De SP richt zich op de zaak van een inwoner die een huis wilde bouwen op een stuk grond waar ambtenaren dat mogelijk achtten. Zij adviseerden in maart 2001 in te stemmen met de aanvraag, maar Knops (CDA) wees dat af. Hij wilde dat de mensen gebruik maakten van de RvR. Dat was een regeling waarbij tegen betaling een bouwplan mogelijk werd gemaakt op een plek waar dat eigenlijk niet kon en met de opbrengst landbouwstallen werden gesloopt. Dat kostte de mensen 90.000 euro extra.

Uiteindelijk werd de gemeente Horst door de rechter voor deze handelwijze op de vingers getikt. De gemeente heeft een regeling getroffen met de gedupeerden.

De SP vroeg al eerder tevergeefs om een onderzoek naar de gang van zaken. Maar de gemeente zei toen dat de adviesnota uit 2001 zoek was. De SP heeft daar echter inmiddels een kopie van en wil nu dat er alsnog een onafhankelijk onderzoek komt. Of de gemeenteraad van Horst aan de Maas daarover wil praten en zo ja wanneer is niet duidelijk.

Door onze verslaggever

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Horst aan de Maas

Gemeenteberichten