Belastingdienst: ‘Jongeren kunnen in een half uur 150 euro verdienen’

Afbeelding: ANP/HH

Bijna 150.000 jongeren tussen de 13 en 21 jaar zouden zo maar eens binnen een half uur 150 euro kunnen verdienen. De Belastingdienst roept deze groep op om bij hun aangifte te checken of ze geld terugkrijgen. Dat kan zelfs tot vijf jaar terug.

Veel jongeren met verschillende baantjes of vakantiewerk hebben via de werkgever vaak teveel loonheffing afgedragen. Over de jaren 2016 tot en met 2019 kunnen ze dat teveel nu al terugvragen, voor dit jaar kan dat in de jaarlijkse aangifteperiode in maart en april volgend jaar.

Behalve de 150.000 jongeren heeft de Belastingdienst ook 385.000 mensen van 22 jaar en ouder aangeschreven die mogelijk teveel loonheffing hebben betaald.

Lees ook: ‘Mbo’ers laten honderden euro’s liggen’

„Checken of ze geld terug kunnen krijgen, kan vrij eenvoudig via de aangifte-app, binnen een half uur kunnen ze gemiddeld zo’n 150 euro extra verdienen”, aldus een woordvoerder van de Belastingdienst.

Uit eerder onderzoek van budgetinstituut Nibud bleek al dat twee derde van de mbo-studenten geen aangifte doet en honderden euro’s mis kunnen lopen. Voor studenten kan de teruggaaf volgens het Nibud oplopen tot 180 euro. Ook vraagt een op de drie mbo’ers geen zorgtoeslag aan.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee