Oranje in Nations League tegen België, Polen en Wales

Louis van Gaal.  Afbeelding: ANP/HH

Het Nederlands elftal neemt het in de Nations League in Divisie A op tegen België, Polen en Wales.

De derde editie van de Nations League gaat in juni volgend jaar van start met vier speelronden. De twee laatste groepsduels zijn voor september op de agenda gezet. Louis van Gaal zal alle wedstrijden ook gebruiken om Oranje zo goed als mogelijk voor te bereiden op het WK, dat op 21 november in Qatar van start gaat.

De bondscoach, revaliderend van een heupblessure, heeft al aangekondigd dat hij zijn spelers wil laten wennen aan een systeem met vijf verdedigers.

Finaleronde

De vier poulewinnaars van de de hoogste klasse van de Nations League plaatsen zich voor de finaleronde die in de zomer van 2023 bij een van de vier finalisten wordt afgewerkt. De nummers 4 van de poules degraderen naar de B-divisie van de vierde aflevering van het toernooi.

Oranje reikte in de eerste editie van de Nations League tot in de finale, waarin Portugal in de zomer van 2019 te sterk bleek (1-0). Nederland wist zich niet te kwalificeren voor de finaleronde van de tweede editie van de nieuwe competitie voor landenploegen van de UEFA.

Frankrijk werd in oktober de tweede winnaar van de Nations League, na winst in de finale op Spanje (2-1). Italië versloeg België in de troostfinale (2-1).

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee