Omroep MAX wijdt uitzending aan Peter R. de Vries en Tanja Groen

Afbeelding: ANP

Omroep MAX besteedt donderdagavond 23 december een speciale uitzending aan de zaak Tanja Groen. Ook wordt in het programma, Een kaarsje voor Tanja Groen, teruggekeken op het leven en werk van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, meldt MAX op zijn website.

Studente Tanja Groen verdween 28 jaar geleden, de zaak werd nooit opgelost. Peter R. de Vries richtte vlak voor zijn dood een organisatie op die geld inzamelde voor de gouden tip, die de zaak eindelijk op zou kunnen lossen. Het bedrag liep op tot meer dan 1,4 miljoen euro en er kwamen vele honderden nieuwe tips over de zaak binnen.

Lees ook: Plan voor nieuwe zoekactie naar Tanja Groen: ‘Politie zocht op verkeerde plek’

In Een kaarsje voor Tanja Groen kijken betrokkenen terug op de zaak, maar ook op de dood van De Vries in juli. Omroep MAX wil met het programma „een plek creëren voor iedereen die Tanja en Peter een warm hart toedraagt”. De omroep roept kijkers ook op om tijdens de uitzending een foto te uploaden van een kaarsje, om Groen en De Vries te herdenken.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee