Valuasmusical definitief van de baan na twee keer uitstel

Scène uit de musical Cats.  Afbeelding: Lé Giesen

Het Valuascollege in Venlo heeft de musical Side Show definitief geannuleerd. Na tweemaal eerder uitstel worden de voorstellingen niet nog een keer verplaatst.

De nieuwe schoolmusical zou van 2 tot 6 januari worden opgevoerd in de Maaspoort. Als gevolg van de lockdown die afgelopen zaterdag door het kabinet werd afgekondigd, is dit niet mogelijk. Het is de derde keer dat de reeks voorstellingen vanwege coronabeperkingen geschrapt moest worden. De organisatie heeft laten weten de show niet nog eens te willen uitstellen. „Direct na de persconferentie van zaterdagavond leek er nog ruimte te zijn voor alternatieven, zoals streamen of verfilmen. Na kennis te hebben genomen van de exacte uitwerking van de coronabeperkingen, bleek ook dit niet toegestaan volgens de nieuwe richtlijnen”, zegt woordvoerder Rick Cremers.

Het Valuascollege heeft een lange musicaltraditie. Side Show is de twaalfde productie die door leerlingen en personeel van de Venlose school op de planken zou worden gezet. De vorige twee musicals, Cats (2017) en Titanic (2019), werden onderscheiden met een Amateur Musical Award.

Door Marcel van Lier

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten