Rijkswaterstaat strooit wegen in bijna hele land preventief

Afbeelding: ANP

Rijkswaterstaat strooit maandagavond in bijna het hele land preventief zout op de wegen om gladheid dinsdagochtend te voorkomen. Met uitzondering van Zeeland zijn de strooiwagens in alle provincies de grote wegen opgegaan.

Het wordt in de nacht van maandag op dinsdag „echt wel koud, het asfalt is nul graden dus water bevriest meteen”, zegt een woordvoerster van Rijkswaterstaat. „Er is grote kans dat vocht uit de lucht door condensatie bevriest op de weg. Door te strooien krijgt het in de ochtend geen kans om aan te vriezen.” Vooral bruggen en viaducten worden voorzien van een zoutlaag. Die worden door het vele staal erin en door de wind nog kouder dan andere wegdelen.

Het KNMI voorspelt een heldere nacht met mist. Geleidelijk zullen er richting dinsdagnacht op veel plaatsen mistbanken ontstaan. De gemiddelde temperatuur ligt rond de -3 graden, op sommige plekken daalt het zelfs naar -5 of -6 graden.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee