Oranje sluit 2021 af als nummer 10 van de wereld

Afbeelding: FOTO TWITTER/ONSORANJE

Het Nederlands elftal sluit het jaar 2021 af als nummer 10 van de wereldranglijst. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal staat op de mondiale ranking van december op dezelfde plaats als in november, toen Oranje een plek winst had geboekt en terugkeerde in de top 10. Eind vorig jaar nam het de veertiende plek in.

België staat voor de vierde keer op rij bij de jaarwisseling aan kop. De ‘Rode Duivels’ hebben een kleine voorsprong op Brazilië. Wereldkampioen Frankrijk neemt de derde plaats in. In de top 10 veranderde niets ten opzichte van vorige maand. Canada was dit jaar de grootste stijger. Het land stond eind 2020 op plek 72 en sluit dit jaar af als nummer 40 van de wereld.

Het Nederlands elftal plaatste zich in november voor het WK voetbal van komend jaar in Qatar. De loting voor de groepsfase is op 1 april.

Door redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee