Els Borst-prijs voor bespreekbaar maken menstruatieproblemen

Foto ter illustratie.  Afbeelding: Getty Images

Gynaecologe en hoogleraar aan Universiteit van Maastricht Marlies Bongers krijgt de Els Borst Oeuvreprijs van de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (VNVA).

„Bongers heeft er haar levenswerk van gemaakt om het thema menstrueel bloedverlies bespreekbaar te maken en om menstruatiestoornissen te onderzoeken en te behandelen”, verklaart de club.

De laureaat is hoogleraar aan de Universiteit van Maastricht en werkt verder in de maatschap gynaecologie van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Behalve met de menstruatieproblematiek houdt zij ook zich bezig met alle goedaardige baarmoederafwijkingen.

Eerbetoon

„Professor Marlies Bongers is een grote inspiratiebron voor de jongere generatie gynaecologen en heeft zich als een ervaren arts en onderzoeker ook ontwikkeld tot een krachtige en verbindende leider”, vindt de VNVA.

Lees ook: Geruststellende woorden over coronavaccin en menstruatie

De VNVA Els Borst Oeuvreprijs is ingesteld als eerbetoon aan de in 2014 omgebrachte voormalige arts en gezondheidsminister Els Borst. De onderscheiding wordt incidenteel uitgereikt en behelst een sculptuur en het mogen kiezen van thema’s en sprekers voor een symposium.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee