Drukker dan ooit bij blond.to.go in Kerkrade: ‘Corona heeft ons veel positiefs gebracht’

 © Wouter Roosenboom

Kerkrade -

Bij blond.to.go in Kerkrade heerst topdrukte. Begin deze week maakte het horecabedrijf 350 borrelboxen klaar voor Zuyderland en bezorgde die door heel Limburg en in België en Duitsland.

Lieke Rijkx

En Zuyderland is niet de enige grote opdrachtgever die bij de broodjeszaak aanklopt. „Corona heeft ons veel positiefs gebracht. Het thuisbezorgen heeft een enorme vlucht genomen”, vertelt Marianne Klemke, die samen met Dionne Wiertz eigenaar is van de zaak. Het tweetal begon met de broodjeszaak in september 2018, zonder horecaervaring. Klemke droomde al langer van een eigen zaak. „Ik nam ontslag en ging indrukken opdoen in de Scandinavische landen. De stijl van de koffietentjes daar spreekt me heel erg aan.” Ze deelde haar droom met vriendin Wiertz en die trok de stoute schoenen aan om mee te doen. Klemke is de creatieve geest van het bedrijf die de inrichting van de broodjeszaak, het samenstellen van de menukaart en het uiterlijk en de inhoud van de pakketten voor thuisbezorging bedenkt. Wiertz neemt het zakelijke en administratieve deel voor haar rekening, net als het personeel en de PR.

Van privébestelling naar grote aantallen

„Vanaf dag één zijn we succesvol”, vertelt Klemke. „Met vallen en opstaan, dat wel, want horeca is echt iets heel anders dan hetgeen ik voorheen deed. ‘Alweer een broodjeszaak’ kregen we in het begin te horen. Intussen zijn we een van de drukstbezochte broodjeszaken van Kerkrade en omgeving. Wij hebben het geluk dat we vanaf het begin ‘to go’ aanbieden. Bij Zuyderland bijvoorbeeld werkten mensen die privé bij ons bestelden en hun sapje of broodje meenamen naar het werk. Later zijn hele afdelingen gaan bestellen, bijvoorbeeld voor een gezamenlijke lunch. En dat is steeds groter geworden. Een kerstontbijt voor alle medewerkers, een sappenbar op locatie, dat soort dingen. Voor de laatste klus met de 350 borrelboxen hebben we vijftien bezorgers ingeschakeld.” Eerder dit jaar verzorgde blond.to.go lunchpakketten voor personeel van DSM, waarvan een deel naar Frankrijk en Spanje moest. „Alle medewerkers dezelfde lunch op hetzelfde moment.”

Catering voor De Verraders

Gevraagd naar bijzondere klussen noemen beide eigenaren het zorgen voor de crew van televisieprogramma De Verraders toen die draaiden op Kasteel Erenstein in Kerkrade. Klemke: „Ze hadden onze advertenties op social media voorbij zien komen en dat sprak ze aan, dus schakelden ze ons in voor deze te gekke opdracht. Het was kort dag, maar wij zeiden meteen ja. Wij zeggen eigenlijk altijd ja.” Twee weken lang verzorgde blond.to.go de lunch, een snack rond vier uur, en het diner. Wiertz: „Ondanks de korte voorbereidingstijd en de grote aantallen zijn we niet in de knoop gekomen.”

Troefkaarten

„Wij hebben in het begin meteen veel geïnvesteerd”, legt Wiertz een deel van het succes uit. “In de website, social media en de huisstijl. In het juiste materiaal voor de verpakkingen, in de relaties met leveranciers, in een goede koffiemachine en mooie inrichting. In het personeel. Daar ging veel geld in en dat was toen echt wel eens slikken, maar blijkt achteraf de juiste manier. Een andere troef is flexibel zijn en op de situatie inspelen. Tijdens de eerste lockdown zijn we avondgerechten gaan maken, iedere avond iets anders, daar konden mensen op inschrijven en op was op. Dat liep als een tierelier.”Het personaliseren van de ontbijt-, lunch- en borrelpakketten is volgens Klemke ook een belangrijke troef. „We ‘customizen’ de pakketten. We passen de producten echt aan het type bedrijf aan en maken het helemaal af door er een leuk kaartje bij te doen.”

Uitbreiding

In de nabije toekomst zou blond.to.go graag een tweede vestiging openen. Wiertz: „Als de juiste locatie in Maastricht beschikbaar komt, is dat zeker een optie.”

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws