Portugese voetballer João Cancelo toegetakeld bij overval

João Cancelo.  Afbeelding: ANP / EPA

Voetballer João Cancelo van Manchester City en zijn familie zijn het slachtoffer geworden van een inbraak. Toen de Portugees zich verweerde tegen de dieven liep hij onder meer een snee op in zijn gezicht. Dat schrijft de 27-jarige rechtsback op Instagram.

„Jammer genoeg ben ik vandaag aangevallen door vier lafaards, die me verwondden en probeerden om mijn familie pijn te doen”, schreef Cancelo bij een foto van zijn toegetakelde gezicht. „Wanneer je je verweert, gebeurt dit. Ze slaagden erin om al mijn juwelen te stelen. Na zoveel obstakels in mijn leven, is dit er nog één die ik zal overwinnen.”

João Cancelo verloor als 18-jarige zijn moeder bij een auto-ongeluk. Cancelo zat toen als passagier in de auto.

Onderzoek

Manchester City verklaarde in een mededeling „gechoqueerd en ontzet” te zijn. „João en zijn familie worden ondersteund door de club. Hij helpt de politie bij het onderzoek dat gevoerd wordt naar deze zeer ernstige zaak.”

Cancelo miste dit seizoen slechts één competitiewedstrijd bij Manchester City, dat koploper is in de Premier League.

Door redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee