Nederland naar middenmoot op Europese ranglijst boosterprikken

Afbeelding: ANP / ANP

Door het opvoeren van het tempo van de boostercampagne is Nederland gestegen naar de 17e plaats op de Europese ranglijst. Op die lijst staan 30 landen.

Een op de drie volwassen Nederlanders heeft een boosterprik of aanvullende prik gehad. De Europese gezondheidsdienst ECDC verzamelt die cijfers van alle aangesloten landen, en heeft de Nederlandse gegevens woensdag voor het eerst sinds eind vorig jaar bijgewerkt. Door die aanpassing heeft Nederland onder meer Zweden, Tsjechië en Finland ingehaald.

Lees ook: Limburg loopt voorop met het zetten van boosterprikken

IJsland voert de ranglijst nog steeds aan. Daar heeft bijna 70 procent van de volwassenen een boosterprik gekregen. Daarna volgen Denemarken (60,3 procent), Ierland (57,5), Oostenrijk (53,4), België (48,1) en Duitsland (46,8). Net boven Nederland staan landen als Noorwegen en Portugal. Helemaal onderaan staan Roemenië (7,3 procent) en Bulgarije (4,9 procent). Een paar weken geleden stond Nederland ook op dat niveau.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee