Ghislaine Maxwell wil nieuw proces na uitlatingen jurylid

Ghislaine Maxwell. © Getty Images

Ghislaine Maxwell, vorig week schuldig bevonden aan betrokkenheid bij het seksueel misbruik van Jeffrey Epstein, wil een nieuw proces.

Redactie

Haar verdediging heeft bij de rechter een onderzoek aangevraagd naar uitlatingen van een jurylid, die in een interview vertelde zelf als kind slachtoffer te zijn geweest van seksueel misbruik. Volgens advocaat Christian Everdell zijn er „onweerlegbare redenen” voor een nieuw proces.

Twijfels

Jurylid Scotty David, die niet bij achternaam genoemd wilde worden, zei in de media dat hij bij het juryberaad zijn ervaringen met misbruik deelde. Daarna zouden de twijfels van sommige juryleden zijn verdwenen. Volgens Everdell heeft het lid „de beraadslagingen beïnvloed en andere leden overtuigd om Maxwell te veroordelen”.

Lees ook: Maxwell schuldig aan ronselen misbruikslachtoffers voor Epstein

De beslissing over een nieuw proces kan afhangen van hoe Scotty David reageerde op vragen in het selectieproces. Potentiële juryleden die zeiden dat zij of familieleden seksueel misbruikt waren, mochten alleen door als ze verklaarden eerlijk en onpartijdig te kunnen zijn. Scotty David heeft gezegd niet te herinneren dat hij werd gevraagd naar zijn persoonlijke ervaringen.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws