KNMI geeft code geel voor vrijdagavond wegens sneeuw en gladheid

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

In een groot deel van Nederland kan het vrijdagavond glad worden door bevriezing van natte weggedeeltes, daarom heeft het KNMI code geel uitgegeven. De waarschuwing is ‘s avonds van kracht en geldt tot en met zaterdagochtend.

Alleen de kustprovincies en de Waddeneilanden blijven buiten beschouwing. In de rest van het land moet verkeer vanaf ongeveer 22.00 uur oppassen op de weg. De gladheid kan ontstaan door het overtrekken van winterse buien, aldus het KNMI. De gladheid verdwijnt in de loop van zaterdagochtend.

Bekijk ook onze uitgebreide weerpagina

Volgens Weer.nl vallen er vrijdag verspreid over de dag door het hele land buien. Die kunnen een winters karakter hebben met (natte) sneeuw en hagel. Ook is er een klap onweer mogelijk. Het weerbureau verwacht niet dat het echt wit zal worden, al bestaat de kans dat er in Zuid-Limburg even wat sneeuw blijft liggen.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee