Oranje-doelman Mark Flekken heeft corona en mist herstart Bundesliga

Mark Flekken heeft positief getest op corona.  Afbeelding: ANP/HH

Oranje-doelman Mark Flekken heeft positief getest op het coronavirus. De keeper mist om die reden zaterdag het eerste duel van de tweede seizoenshelft van Freiburg.

De 28-jarige Flekken uit Bocholtz werd vorig jaar door bondscoach Louis van Gaal voor het eerst voor Oranje geselecteerd. Tot een debuut in het Nederlands elftal kwam het nog niet.

In de laatste en beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen mocht Flekken na de blessure van Justin Bijlow even hopen op een debuut, maar Van Gaal koos uiteindelijk toch voor de ervaring van Jasper Cillessen.

Lees ook: Hoe Mark Flekken zich van een dorpsclub naar Oranje opwerkte: ‘Zijn broer Roy was in aanleg misschien wel een betere keeper’

Freiburg neemt het zaterdagmiddag vanaf 15.30 uur thuis op tegen Arminia Bielefeld. De club van Flekken staat op de derde plaats in de Bundesliga, achter Bayern München en Borussia Dortmund.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee