Voor het eerst in Nederland competitieduel uitgesteld vanwege coronabesmettingen

Foto ter illustratie.  Afbeelding: ANP / ANP

De wedstrijd in de eerste divisie tussen Excelsior en ADO Den Haag gaat zondagmiddag niet door „vanwege een groot aantal coronabesmettingen bij de thuisclub”.

Het duel zou om 14.30 uur aanvangen.

„Ondanks dat wij er als club alles aan doen om besmettingen tegen te gaan, ons houden aan de richtlijnen en een strikt testbeleid hanteren, zijn verschillende spelers en stafleden de afgelopen dagen positief getest”, aldus Excelsior. „Doordat een te grote groep spelers als gevolg van besmettingen, blessures en schorsingen niet kan spelen, is na overleg tussen onze clubarts en de bondsarts van de KNVB besloten om de wedstrijd uit te stellen.”

Lees ook: Omikronvariant slaat nu ook gaten in de selectie van Fortuna Sittard

Een nieuwe speeldatum wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt, melden de clubs. Excelsior staat tweede in de eerste divisie, ADO neemt de vierde plek in.

VVV

De eerste divisie werd vrijdag hervat met twee duels. Zondagmiddag om 12.15 uur komt koploper FC Volendam wel in actie, thuis tegen provinciegenoot Telstar. Ook de duels De Graafschap - VVV-Venlo (16.45 uur) en TOP Oss - Jong AZ (20.00 uur) staan zondag nog op het programma.

De tweede seizoenshelft van de Eredivisie begint vrijdag. Veel clubs hebben te maken (gehad) met een corona-uitbraak. Sommige clubs besloten af te zien van een trainingskamp om risico’s te vermijden of vroegtijdig terug te keren uit het buitenland wegens besmettingen binnen de selectie.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee