Cambridge United vol ongeloof na stunt in FA Cup

Dolle vreugde bij de spelers van Cambridge.  Afbeelding: ANP / AFP

Cambridge United heeft in de derde ronde van de FA Cup voor een grote stunt gezorgd door Newcastle United uit te schakelen (0-1).

De spelers van de club uit de derde afdeling konden het zelf nauwelijks bevatten. „We geloofden in onszelf en wisten dat we niets te verliezen hadden. Onze fans hebben de rest gedaan”, zei de uitblinkende doelman Dimitar Mitov De underdog werd in Newcastle gesteund door ongeveer 5000 meegereisde aanhangers.

Joe Ironside maakte de enige treffer. „Ik heb gedaan waar ik de afgelopen nacht van heb gedroomd.” Hij voegde er aan toe dat in zijn jeugd Alan Shearer, destijds fameus spits van Newcastle United, zijn grote held was. „Fantastisch dat ik nu heb gescoord in het stadion waar hij grote successen vierde.”

Cambridge United vol ongeloof na stunt in FA Cup
Onvrede bij de nieuwe Newcastle-bazen.  Foto: ANP / AFP

Bij Newcastle -zeer ambitieus sinds het in oktober in rijke Saoedische handen kwam- debuteerde Kieran Trippier. De Engels international was eerder in de week overgenomen van Atlético Madrid.

Ook Arsenal liet zich verrassen. Nottingham Forest, de nummer 9 van het Championship, schakelde de recordhouder in het belangrijkste Engelse bekertoernooi uit (1-0). Arsenal, dat de FA Cup in 2020 voor het laatst won, speelde niet met de sterkste elf. Toch stuurde trainer Mikel Arteta een representatief elftal het veld in. De ‘Gunners’ speelden eenmalig in een volledig wit tenue. Met de actie ‘No More Red’, een verwijzing naar het gebruikelijke rode shirt, vroeg de nummer 4 van de Premier League aandacht voor de vele geweldsdelicten met messen onder de jeugd in Londen.

Cambridge United vol ongeloof na stunt in FA Cup
Arsenal werd verrast in de FA Cup.  Foto: ANP / AFP

Kjell Scherpen maakte zijn debuut voor Brighton & Hove Albion, dat na verlenging won van West Bromwich Albion (2-1). De afgelopen zomer van Ajax overgenomen goalie werd direct toegezongen door de fans. Scherpen hoopt deze winter verhuurd te worden om meer speelminuten te maken.

Cambridge United vol ongeloof na stunt in FA Cup
Kjell Scherpen.  Foto: ANP / AFP
Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee