Djokovic: ik wil blijven en strijden op Australian Open

Novak Djokovic.  Afbeelding: EPA

Novak Djokovic is vastberaden na zijn gewonnen rechtszaak in Melbourne over de geldigheid van zijn visum. „Ik ben blij en dankbaar dat de rechter de annulering van mijn visum ongedaan heeft gemaakt”, laat de Servische nummer 1 van de mondiale tennisranglijst in een eerste reactie op zijn social media weten. „Ondanks alles wat er is gebeurd, wil ik blijven en proberen te strijden op de Australian Open. Daar blijf ik op gefocust.”

Djokovic: „Ik ben hierheen gevlogen om te spelen in één van de belangrijkste toernooien die we hebben, voor geweldige fans. Voor nu kan ik niet meer zeggen dan bedankt voor de steun die ik heb gekregen om dit alles te doorstaan en voor alle aanmoedigingen om sterk te blijven.”

Volgens zijn broer Djordje Djokovic, die samen met familieleden in Servië een persconferentie gaf, is zijn veelbesproken tennisbroer alweer in training gegaan. „Novak is vrij. Een paar minuten geleden heeft hij getraind op een tennisbaan. Hij is in de afgelopen jaren op verschillende manieren neergezet, maar hij heeft altijd de vrijheid in het maken van keuzes ondersteund.”

Lees ook: Rechter geeft Novak Djokovic gelijk: visum werd onrechtmatig ingetrokken

Volgens Djordje Djokovic waren het ook voor zijn familie heel zware dagen nadat de twintigvoudig grandslamkampioen vorige week woensdag op het vliegveld van Melbourne de toegang tot Australië was geweigerd. „Als familie was dit een zeer moeilijke zaak, we waren heel emotioneel over mijn broer. Het is heel lastig om Novak te verdedigen en tegelijkertijd niemand te beledigen. Wij vechten voor rechtvaardigheid en de rechtsstaat. We hebben er alles aan gedaan om de procedures te volgen en danken de rechter voor zijn serieuze onderzoek waarin elk feit is geanalyseerd.”

Door redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee