Lieke Martens met FC Barcelona naar Camp Nou voor Clásico

Lieke Martens.  Afbeelding: Getty Images

Lieke Martens speelt eind maart met de voetbalsters van FC Barcelona weer in Camp Nou. De Catalaanse ploeg neemt het in het grote stadion op tegen Real Madrid in de kwartfinales van de Champions League voor vrouwen. Een week eerder, op 22 maart, treffen de twee Spaanse clubs elkaar in Madrid.

Martens won afgelopen seizoen met Barcelona de Champions League. De vrouwenploeg speelt de thuiswedstrijden normaal gesproken in het Estadi Johan Cruyff, vernoemd naar het overleden Nederlandse clubicoon. Een jaar geleden mochten de voetbalsters al voor het eerst in vijftig jaar in Camp Nou spelen; Barcelona won de stadsderby in La Liga tegen Espanyol met 5-0, mede dankzij een doelpunt van de Limburgse invalster. Vanwege de coronapandemie bleef het stadion, dat plaats biedt aan bijna 100.000 toeschouwers, toen leeg.

Barcelona hoopt op 30 maart wel supporters te kunnen verwelkomen bij de Clásico in de Champions League voor vrouwen. Martens en haar teamgenotes wonnen in de groepsfase alle wedstrijden. Real Madrid eindigde in de poule met twaalf punten uit zes duels als tweede.

Door redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee