Maastrichts ziekenhuis investeert 10 miljoen euro in innovatie

Afbeelding: ANP / ANP

Het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) spendeert dit jaar 10 miljoen euro aan nieuwe technieken om de zorg te verbeteren.

De investering is bedoeld om de zorg betaalbaarder en toegankelijker te maken, maar ook om de juiste zorg te verlenen op de juiste plek. Verder gaat geld naar preventie en duurzaamheid.

Helen Mertens, voorzitter van de raad van bestuur, maakte dat bekend tijdens de online nieuwjaarsbijeenkomst. „Ik ben er van overtuigd dat we door innovatie niet alleen betere zorg kunnen leveren en de gezondheid bevorderen, maar ook de werkdruk kunnen verlichten.”

Mertens keek in haar nieuwjaarsrede terug op een bewogen jaar waarin de coronapandemie een grote druk op het MUMC+ heeft gelegd. Maar in financiële zin heeft het universitair medisch centrum een positief jaar achter de rug. Dat maakt het mogelijk om te investeren. De 10 miljoen euro gaat onder meer naar onderzoek naar betere zorg op afstand, efficiëntere registratie en technieken om de ecologische voetafdruk van het ziekenhuis te verkleinen.

Door onze verslaggever

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee