Kamervragen: ‘Wil de premier zich persoonlijk inzetten voor komst Rivian naar Born?’

Het CDA Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch uit Panningen.  Afbeelding: ANP

Is VDL Nedcar nog steeds ‘Chefsache’ voor premier Rutte en EZK-minister Micky Adriaansens? En zo ja, hoe en waarmee kan het kabinet VDL Nedcar en de provincie op dit moment helpen?

Dat zijn vrij vertaald de belangrijkste Kamervragen, die de Limburgse CDA-parlementariër Mustafa Amhaouch heeft gesteld naar aanleiding van publicaties in De Limburger. Amhaouch wil weten of en hoe het kabinet wil bijdragen aan het verankeren van de toekomst van de autofabriek en het veiligstellen van ruim 4000 banen.

Volgens hem is zeker in de huidige cruciale fase, waarin de Amerikaanse elektrische autofabrikant Rivian zich nadrukkelijk aandient als grote klant, alle inzet vereist. Amhaouch: ‘Is de minister-president bereid zich er persoonlijk en met urgentie voor in te zetten dat Rivian naar Born komt, wetende dat andere regeringsleiders, zoals de Britse premier Johnson, zich ook in eigen persoon met deze kwestie bemoeien?’

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee