Jumbo-Visma beëindigt trainingskamp na coranabesmetting

Mike Teunissen (rechts) en Primoz Roglic in actie tijdens het trainingskamp in Alicante.  Afbeelding: ANP / ANP

De wielerploeg van Jumbo-Visma heeft het trainingskamp in Alicante woensdag per direct afgebroken na een positieve coronatest binnen het team.

Wie dat mag, keert terug naar huis of traint op individuele basis verder in Spanje met minimale ondersteuning van het team, meldt de ploeg die dinsdag de teampresentatie hield. De besmette persoon, die klachtenvrij is, en zijn nauwe contacten zijn in quarantaine gegaan.

Bij de presentatie ontbrak dinsdag onder meer Tom Dumoulin. De Maastrichtenaar was niet naar Spanje afgereisd, omdat hij vorige week in nauw contact was geweest met een besmet persoon. Mike Teunissen en Milan Vader waren wel van de partij.

Tegenvaller

De ploeg zegt renners en staf dagelijks te hebben getest en ervan uit te gaan dat de besmetting thuis is opgelopen. Om wie het gaat wilde Jumbo-Visma niet zeggen. Omdat het team over verschillende groepen was verdeeld is het aantal zogenoemde ‘close contacts’ beperkt gebleven. Toch is de schorsing van het trainingskamp een flinke tegenvaller.

„Het doemscenario is uitgekomen”, stelt Mathieu Heijboer, performance manager van de ploeg. „Het is wel een scenario waarmee we rekening hebben gehouden natuurlijk. We hadden al besloten hoe te handelen in een dergelijke situatie en allerhande maatregelen genomen. Om verdere verspreiding te voorkomen is opbreken de beste optie. Dat is even een logistieke klus om te klaren.”

Uitdaging

Ook volgens sportief directeur Merijn Zeeman is het afbreken van het trainingskamp de enig juiste keuze. „De gezondheid van onze renners en onze staf staat bij ons voorop. Het is weer eens bevestigd dat het in deze tijden een enorme uitdaging is om dit soort activiteiten te organiseren.”

Vorige week nog keerden voetbalclubs als Ajax en Vitesse vervroegd terug van trainingskampen in Portugal, ook vanwege enkele besmettingen.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee