Duwboot raakt in de problemen op Julianakanaal in Echt

Afbeelding: Orange Media

Een schip is donderdagochtend in de problemen geraakt op het Julianakanaal in Echt.

Rond 7.40 uur kregen de hulpdiensten een melding van een duwboot die in de problemen is geraakt door een lek.

Een brandweerwoordvoerder meldt dat het schip wordt leeggepompt en waarschijnlijk door een bergingsbedrijf wordt opgehaald voor reparatie. Rijkswaterstaat laat weten dat het vermoeden bestaat dat de boot de wal heeft geraakt, toen het haaks naar de kant is gevaren. Of dat voor of na het lekraken van de boot is gebeurd is onbekend.

Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat is er geen reden te onderzoeken of er onderwater mogelijk objecten liggen die de lekkage veroorzaakt kunnen hebben.

Onderkoelingsverschijnselen

Op de boot zat één opvarende. Die is in een ambulance gecontroleerd omdat hij onderkoelingsverschijnselen had. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Volgens de brandweer zijn er bij het incident wat vetten vrijgekomen die op het water drijven. Rijkswaterstaat is hiervan op de hoogte gesteld. Het schip is inmiddels gestabiliseerd en enkele honderden meters verderop aangelegd aan een loswal. Daar wordt het schip later opgepikt en weggesleept.

Een bedrijf is ingeschakeld om olie dat door het incident nu op het water drijft op te ruimen.

De stremming voor de scheepvaart is inmiddels weer opgeheven.

Door onze verslaggever

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Echt-Susteren

Gemeenteberichten