Geodis kan niet wachten op nieuwbouw en betrekt extra magazijn in Venlo

Voor de bouw van het nieuwe logistieke centrum heeft Geodis op Trade Port Noord in Venlo een stuk grond gekocht van 21,5 hectare.  Afbeelding: Geodis

Geodis opent volgend jaar een nieuw megadistributiecentrum in Venlo. Omdat het aantal klanten snel groeit, kan de Franse logistieke dienstverlener daarop niet wachten en neemt het in Venlo en Almere twee extra magazijnen in gebruik.

Het nieuwe magazijn in Almere is 17.000 vierkante meter groot. Het Venlose magazijn beslaat 9000 vierkante meter. Geodis gaat in de distributiecentra gebruikmaken van autonome mobiele robots (AMR’s).

Groei

Volgens Mark van den Assem, managing director van Geodis in de Benelux, zijn de twee magazijnen nodig om de groei van nieuwe e-commerce- en retailklanten op te vangen. Door de coronapandemie is het aantal klanten sneller gegroeid dan verwacht. Geodis beschikt in Nederland nu over zo’n 220.000 vierkante meter magazijnruimte in Venlo, Amsterdam, Almere en Rotterdam.

Lees ook: Frans logistiekconcern Geodis bouwt in Venlo loods van 130.000 vierkante meter

Door WijLimburg Marc van de Ven

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu