Twee keer 4,3 procent loonsverhoging voor medewerkers tankstations en wasstraten

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

CNV Vakmensen heeft samen met andere bonden en werkgevers overeenstemming bereikt over een nieuwe 2-jarige cao voor de ongeveer 17.000 medewerkers van tankstations en wasbedrijven. Daarbij is men een loonsverhoging overeengekomen van gemiddeld 4,3 procent per jaar.

Als de leden ermee instemmen, gaat de cao ‘tank en was’ gelden voor 2022 en 2023. De eerste loonsverhoging is al per 1 februari aanstaande. „Een resultaat dat blinkt en gezien mag worden”, aldus CNV Vakmensen-onderhandelaar Gerard van Dijk. „Het gaat om 90 euro per maand, een behoorlijk bedrag dus. En op 1 maart van volgend jaar nog eens een keer.”

Generatiepact

Van Dijk hoopt dat de sector zo aantrekkelijk blijft om in te werken. Tevens wordt de pilot rond het generatiepact nu definitief geborgd in de cao. „Dat betekent dat oudere werknemers ervoor kunnen kiezen om 80 procent te gaan werken, tegen 90 procent loon van hun oorspronkelijke loon en met 100 procent van hun oorspronkelijke pensioenopbouw. Daarnaast krijgen medewerkers vanaf 2022 de mogelijkheid één dag per kalenderjaar te besteden aan bijvoorbeeld opleiding, loopbaanontwikkeling of gezondheid.”

Door Redactie WijLimburg

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu