Jumbo roept snacksalade terug om aanwezigheid salmonella

Afbeelding: ANP

Supermarkt Jumbo haalt een snacksalade met quinoa uit de schappen, omdat er mogelijk salmonella in zit.

Vooral voor zwangeren, jonge kinderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem kan een infectie met die bacterie gevaarlijk zijn.

Terugbrengen

Het product waar mensen voor moeten uitkijken is de Jumbo snacksalade quinoa noten, tenminste houdbaar tot 17 januari 2022. De supermarkt vraagt mensen de salade niet te eten en hem terug te brengen naar de winkel.

Salmonella kan een darminfectie veroorzaken, met klachten als buikkrampen, misselijkheid, braken en diarree. Sommige mensen krijgen koorts of spierpijn. Een infectie met de bacterie is gevaarlijker voor onder meer baby’s omdat zij gemakkelijker uitdrogen. De klachten beginnen meestal 6 tot 72 uur uur na het eten van voedsel waar salmonella in zit en ze houden vaak drie tot zeven dagen aan. Niet iedereen die besmet raakt met salmonella wordt ziek.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee