Één op de vier ergert zich wel eens aan buren, maar wat als het uit de klauwen dreigt te lopen?

Geluidsoverlast is vaak de aanleiding voor burenruzies.  Afbeelding: JACQUES ZORGMAN

Irriteert u zich wel eens aan uw buren? Indien ja, dan staat u niet alleen. Het overkomt namelijk ongeveer een kwart van de mensen.

Daarom is onlangs de campagne ‘Dat is makkelijk praten’ van start gegaan. Deze wijst mensen op de mogelijkheid van bemiddeling in geval van problemen met buren. Doel van de actie is escalatie van burenruzies zoveel mogelijk te voorkomen.

Lees ook: Opa raakte bijna teelbal kwijt na mishandeling vanwege klacht over keffend hondje

De oplossing kan volgens de organisatie, die bestaat uit samenwerkende buurtbemiddelingsorganisaties, worden gezocht in een vijfstappenplan. „Blijf kalm, kies het juiste moment, leg uit wat het met jou doet, zoek naar een oplossing waar jullie allebei tevreden mee zijn en maak duidelijke afspraken”, aldus de woordvoerder. „Het heeft namelijk geen zin om in het heetst van de strijd het gesprek aan te gaan.”

Via een speciaal voor de campagne in het leven geroepen website en video kunnen mensen meer informatie inwinnen. Wie om hulp verlegen zit, kan op de website via de knop ‘Ik zoek hulp’ met een bemiddelingsorganisatie in de buurt in contact komen.

Klik hier voor meer informatie.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten