Voordeur oud-minister Grapperhaus in Amsterdam beklad met ’pedo nazi’

De voordeur van Grapperhaus is beklad met ‘pedo nazi’. © Twitter

Het huis van oud-justitieminister Ferd Grapperhaus in Amsterdam is beklad. Op een foto op sociale media is te zien dat er met zwarte verf ’pedo nazi’ op de voordeur is geschreven. De politie doet onderzoek naar de bekladding, bevestigt een woordvoerder van de politie.

Redactie

De foto van de deur zou rondgaan in Telegramgroepen, net als een foto van de adressen van verschillende andere (oud-)bewindslieden. „Wij zien die berichten ook, en het wordt waarschijnlijk meegenomen in het onderzoek”, zegt de politiewoordvoerder daarover.

Om welke bewindslieden het gaat, kan de politie in verband met privacy niet zeggen. Wel dat er inderdaad een melding is binnengekomen over een bekladde voordeur in Amsterdam.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Intimidatie

Politici worden de laatste tijd vaker geïntimideerd bij hun eigen huis. Zo stond er onlangs een man met een brandende fakkel voor het huis van D66-leider Sigrid Kaag. Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) zei een week geleden vrijwel dagelijks te maken te hebben met bedreiging en intimidatie in de buurt van zijn huis. Ook oud-minister van Rechtsbescherming Sander Dekker zei vorige week weleens thuis opgezocht te zijn door onbekenden.

Commentaar: Doodsbedreigingen, mensen die je op straat uitschelden voor landverrader of hinderlijk volgen; dat doet iets met je

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws