Chantal Janzen: ‘Werk van zuivere medewerkers The Voice nu verpest’

Afbeelding: ANP/HH

Chantal Janzen heeft zondag op Instagram geen goed woord over voor de partijen en mensen die „blijkbaar al zo’n tien jaar lang van de misselijkmakende praktijken bij The Voice afwisten, ze verzwegen en in de doofpot stopten”.

De presentatrice vindt dat het voor alle medewerkers die met hart en ziel aan het programma meewerken, maar hier geen weet van hadden, daardoor verpest is.

„Aan de partijen en aan de mensen die blijkbaar al zo’n tien jaar lang van de misselijkmakende praktijken bij The Voice afwisten, ze verzwegen en in de doofpot stopten, maar nu reageren in de pers met ‘we zijn enorm geschrokken’: laat deze woorden aub over voor de slachtoffers”, begint Janzen haar pleidooi. „Ja, ik presenteer dit pas twee jaar en lees net in de pers dat ik er daarom ‘nog niet echt iets over kan zeggen’: Nee, het blijkt nu wel dat ik inderdaad heel veel niet weet over dit programma.”

Lees ook: Chantal Janzen geschokt na beschuldigingen over The Voice, Ali B ontkent betrokkenheid

Janzen noemt het „schandalig, verdrietig en frustrerend” en wil dat duidelijk wordt hoe het nu echt zit en wat er is gebeurd. „Nu die doofpot omgooien en de waarheid op tafel.” In haar ogen is er ook maar één volgorde: „De slachtoffers en hun familie, en dan komt er heel lang niks, en daarna komen ergens pas alle medewerkers en gedupeerden, DIE zijn pas enorm geschrokken.”

Lees ook: RTL deed al eerder onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag

Ook haar voorganger, presentatrice Wendy van Dijk, die negen jaar het programma presenteerde, laat haar gedachten en medeleven uitgaan „naar de slachtoffers van ontoelaatbaar gedrag rondom The Voice, mensen die zo dapper zijn geweest om naar buiten te treden”, zo schrijft ze op Instagram.

Van Dijk zegt zelf nooit iets te hebben waargenomen van „dit soort gedrag”, toen ze zelf „jarenlang met ziel en zaligheid” aan het programma werkte. Ze vindt het een goede zaak dat onafhankelijk onderzoek door RTL en producent ITV wordt ingesteld. Het verhaal van slachtoffers „verdient het onafhankelijk en in alle rust te worden gehoord”.

Door ANP

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee