Seniorenpartij VSP pleit opnieuw voor horecaopleiding in Valkenburg

Leerlingen leren het horecavak bij Gilde Opleidingen.  Afbeelding: Laurens Eggen

Seniorenpartij VSP pleit in een brief aan het college van B en W opnieuw voor een praktijkgerichte horecaopleiding in Valkenburg.

De horeca in het Heuvelland zit te springen om goed opgeleid personeel, constateert fractievoorzitter Jef Kleijnen. Door de coronacrisis is dat wat ondergesneeuwd, vermoedt hij, maar als cafés en restaurants straks weer opengaan, zal dat probleem zich opnieuw aandienen.

Vista

Voormalig CDA-wethouder Claudia Bisschops was met onderwijsinstelling Vista in gesprek over een specifieke horecaopleiding in Valkenburg, eventueel in de leegstaande lokalen van het naar Meerssen vertrokken Stella Maris College in Broekhem-Noord.

Lees ook: Foodlab Valkenburg van start met twaalf leerlingen

Sinds het vertrek van Bisschops is niets meer vernomen van dat initiatief, aldus Kleijnen. Hij vraagt het college met klem om die zaak opnieuw op te pakken en te onderzoeken of het Stella Maris College daar inderdaad een geschikte plek voor zou kunnen zijn.

Door René Willems

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten