Bezoekers van vol Grieks restaurant moeten van handhaving vertrekken

Opening van de horeca (op de foto niet het Grieks restaurant uit het artikel) werd zaterdag oogluikend tot vijf uur in de middag toegestaan.  Afbeelding: John Peters

Grieks Restaurant Irodion in Roermond moest zaterdagavond de gasten in de eetgelegenheid vragen om per direct de zaak te verlaten.

Het restaurant had daartoe opdracht gekregen van handhaving van de gemeente Roermond. Volgens een woordvoerder van de gemeente zondag werd er rond 20.30 uur in het restaurant nog activiteit geconstateerd, en werd de zaak gebeld met de boodschap dat iedereen naar buiten moest. Volgens de eigenaar van Irodion kregen de gasten wel nog even de tijd om hun bord leeg te eten.

Volgens Irodion zat de zaak toen nagenoeg vol. Iedereen kon zaterdag bij het restaurant reserveren voor een maaltijd. De belangstelling was zo groot dat veel mensen teleurgesteld moesten worden, aldus Irodion. Alles verliep volgens het restaurant vlekkeloos totdat de gemeente ingreep. „We moesten per direct sluiten en al onze gasten vriendelijk verzoeken de zaak te verlaten”, aldus Irodion op Facebook. Het restaurant biedt op Facebook zijn excuses aan voor de klanten die noodgedwongen vroegtijdig moesten vertrekken.

Bord leegeten

De aanwezige gasten mochten hun bord nog wel eerst leegeten. Het restaurant hield de gemeente daarbij om de tien minuten op de hoogte hoeveel mensen al uitgegeten waren en konden vertrekken. Mensen die aan de deur stonden omdat ze gereserveerd hadden, werden niet meer binnengelaten.

Irodion telt 190 zitplaatsen, aldus de restauranthouder. „We openden om 16.15 uur. Na twee jaar en drie lockdowns wilden we één dag opengaan. Maar vlak na 20.00 uur belde de gemeente dat we dicht moesten. Per direct. Mijn vrouw wist voor elkaar te krijgen dat de mensen eerst hun maaltijd mochten opeten.”

Geen waarschuwingen

„De boodschap van de burgemeesters in onze regio was dat we activiteiten van de horeca zaterdag tot op zekere hoogte oogluikend toestonden”, legt een woordvoerder van de gemeente Roermond zondag uit. „Tot 17.00 uur was dat wat ons betreft oké, en er deden zich ook geen excessen voor. De meeste zaken sloten rond die tijd ook hun deuren. Na die tijd bleken er enkele zaken, waaronder het restaurant, nog geopend. Op ons verzoek heeft het restaurant, net als de andere zaken, de zaak vervolgens netjes gesloten. Er zijn geen waarschuwingen uitgedeeld.”

Welke andere zaken nog meer moesten sluiten in Roermond, kon de woordvoerder van de gemeente zondag niet zeggen.

„De boodschap van de burgemeesters in onze regio was, dat we activiteiten van de horeca zaterdag tot op zekere hoogte oogluikend toestonden”, legt een woordvoerder van de gemeente Roermond zondag uit. „Tot 17.00 uur was dat wat ons betreft oké, en er deden zich ook geen excessen voor. De meeste zaken sloten rond die tijd ook hun deuren. Na die tijd bleken er enkele zaken, waaronder het restaurant, nog geopend. Op ons verzoek heeft het restaurant, net als de andere zaken, de zaak vervolgens netjes gesloten. Er zijn geen waarschuwingen uitgedeeld.”

Lees ook: Niemand zag in de openstelling van de horeca een protest, eerder een mooie kans er weer eens uit te gaan

Welke andere zaken nog meer moesten sluiten in Roermond, kon de woordvoerder van de gemeente zondag niet zeggen.

Door ANP

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Roermond

Gemeenteberichten