Gedecimeerd Snackpoint Eaters Limburg redt het ook in Geleen niet tegen Heerenveen

Afbeelding: Getty Images

De herstart in de BeNe-league van Snackpoint Eaters Limburg werd zondagavond geen succes. Voor de tweede keer binnen 24 uur bleek UNIS Flyers uit Heerenveen te sterk. Een gedecimeerde thuisploeg ging in Glanerbrook kansloos met 3-5 onderuit.

Vooraf was al duidelijk dat de gehoopte revanche voor de beker knock-out zaterdagavond in Heerenveen een moeilijk verhaal zou worden. Naast de sterkhouders Tom Marx en Matthew Beer, ontbraken bij de Eaters ook de forwards Lars Engwegen, Berts Rudzitiss en de Rolan Loos, die in Heerenveen een vervelend ‘ijsbeentje’ opliep. De thuisploeg kwam ook zichtbaar spelritme en conditie tekort. De start was desastreus: twee tegentreffers in overtal situaties. Na de 0-3 en de snelle 0-4 voor Heerenveen in de tweede periode leek het duel gespeeld. Maar Eaters toonde karakter en knokte zich knap terug in de wedstrijd. Lukas Barták, wie anders, bracht met twee treffers de hoop terug: 4-2.

In de derde periode bleek het beste er echter vanaf bij de thuisploeg. Heerenveen sloeg de beslissende kloof naar 2-5. Verdediger Mordy Munichman zorgde met zijn aansluitingstreffer enkel nog voor een optisch beter resultaat: 3-5.

Door Ton Reijnaerts

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee