Veel technische mensen nodig voor behalen klimaatdoelen

Technici leren hoe ze een warmtepomp moeten installeren.  Afbeelding: foto: René Corten

Om de klimaatambities van het kabinet te kunnen waarmaken zijn veel extra technische arbeidskrachten nodig. Alleen al in Limburg is een tekort van 2600 vakmensen. In heel Nederland zijn 46.000 mensen nodig.

Voor het eerst heeft UWV in kaart gebracht om welke beroepen en werkzaamheden het gaat. Zo kunnen heel gericht opleidingstrajecten worden aangeboden. Er is grote behoefte aan monteurs die isolatie, zonnepanelen en warmtenetten kunnen aanleggen, maar ook ondersteunende beroepen zoals ontwerpers en vloerenleggers, mensen die advies geven over energie en duurzaamheidsmedewerkers bij gemeenten. Ook zijn werkvoorbereiders en projectleiders nodig. Limburg heeft vooral behoefte aan timmerlieden, loodgieters en installateurs. Er is werk op alle niveaus.

Zonnepanelen

Nederland wil de komende jaren de CO2-uitstoot flink verminderen. Daarvoor moeten ruim zeven miljoen huizen en één miljoen bedrijfspanden, kantoren en scholen beter geïsoleerd worden, van het aardgas af en op duurzame warmte- en energiebronnen worden aangesloten. De eerste stap moet voor 2030 gezet zijn, dan moeten 1,5 miljoen woningen zijn aangepast. Daar komt de kabinetsambitie van het bijbouwen van 100.000 woningen per jaar bij. Die moeten ook allemaal energieneutraal worden, stelt het UWV. De platte daken van veel bedrijfshallen, kantoren, scholen en zorginstellingen zijn zeer geschikt voor zonnepanelen.

Handig

Volgens het UWV is er op dit moment een groot tekort aan de benodigde vakmensen, omdat ook los van de klimaatdoelen er te weinig van dit soort personeel is. Werkgevers weten nu al vaak niet waar ze vakmensen vandaan moeten halen. Verlies van werkgelegenheid zal zich uiteindelijk vooral in en rond de fossiele energieopwekking voordoen, verwacht het UWV. Toch lijkt er het niet op dat al heel snel gaat gebeuren. Om meer personeel erbij te krijgen zijn al diverse opleidings- en omscholingstrajecten gestart.

Vaak is het zonder diploma’s mogelijk om in te stromen: via een zijinstroomproject, een door de werkgever betaalde opleiding of soms door het werk te leren van collega’s. Belangrijk zijn gevoel en interesse voor techniek, handig zijn en gemotiveerd zijn om te leren.

Door Monique Evers

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee