Fortunees Lisandro Semedo met Kaapverdië in wachtkamer na gelijkspel tegen Kameroen

Kameroen viert de 1-0.  Afbeelding: NurPhoto via Getty Images

Kaapverdië is bij de Afrika Cup door een verrassend gelijkspel (1-1) tegen gastland Kameroen als derde geëindigd in groep A.

Bij Kaapverdië was een er basisplaats voor Fortunees Lisandro Semedo. De aanvaller werd na 45 minuten gewisseld. Semedo stond voor de eerste keer dit seizoen in een wedstrijd aan de aftrap. In de voorbereiding raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn enkel. Hoewel hij bij Fortuna slechts twintig minuten had gespeeld, werd hij opgeroepen voor de Afrika Cup. Semedo miste het eerste duel tegen Ethiopië wegens een coronabesmetting en viel tegen Burkina Faso tien minuten voor tijd in.

Aangezien alleen de vier (van de zes) beste nummers drie zich plaatsen voor de achtste finales, is Kaapverdië afhankelijk van de resultaten in de andere groepen. Met vier punten is de kans wel groot dat Kaapverdië naar de knock-outfase gaat. In dat geval zal Semedo op zijn vroegst eind januari terugkeren in Sittard.

Met zijn vijfde toernooitreffer opende aanvoerder Vincent Aboubakar de score namens Kameroen. Invaller Garry Rodrigues, geboren in Rotterdam, passeerde met een fraaie hakbal achter het standbeen langs Ajax-doelman André Onana.

Burkina Faso eindigde als tweede in de groep na een 1-1 gelijkspel tegen Ethiopië.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee