WHO: booster gezonde kinderen onnodig

 

 © ANP

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is er momenteel geen bewijs dat gezonde kinderen en adolescenten een booster tegen het coronavirus nodig hebben.

RedactieBron: ANP

Meer onderzoek is noodzakelijk om vast te stellen wie baat heeft bij een boosterdosis, aldus WHO-hoofdwetenschapper Soumya Swaminathan. Israël biedt tieners vanaf 12 jaar al een extra prik aan om het immuunsysteem te versterken, vooral nu de besmettelijkere omikronvariant blijft oprukken. Ook in onder meer de Verenigde Staten, Duitsland en Hongarije is het goedgekeurd.

Kwetsbaren

De WHO vindt dat boosters vooral bedoeld moeten zijn voor de kwetsbaarste personen, zoals ouderen, mensen met een verzwakte afweer en personeel in de zorg. De organisatie bekritiseerde eerder al het algemeen toedienen van een booster in rijkere landen, terwijl in veel arme landen de bevolking nog niet eens een eerste prik heeft gekregen.

Lees ook: Waarom een coronaprik voor een gezond kind? ‘Ook jongere kan ernstig ziek worden’

De minister van Volksgezondheid in Nederland heeft de Gezondheidsraad om advies gevraagd over het nut en de noodzaak van een boosterprik voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar. Dit advies wordt op korte termijn verwacht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws