Dier van de week: energieke kater Sammy is de hele dag in de weer

Sammy.  Afbeelding: Dierenopvang Op de Smakterheide

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week is dat Sammy, een ontzettend energieke, zelfverzekerde, karaktervolle en aanwezige gecastreerde kater van 1,5 jaar oud.

Wat is zijn leukste kenmerk?

„Sammy is een kater die bruist van de levensenergie. Hij daagt mens en dier uit tot spel, jaagt op alles dat los en vast zit. Hij ziet overal de lol van in, maar heeft hierin geen aangeleerde rem.”

Wat is zijn favoriete bezigheid?

„Hij is een echte bezige bij en is het liefst de hele dag in de weer. Hij loopt hier de hele dag met de verzorgers mee en volgt goed. Hij begrijpt wanneer hij moet komen en het tijd is om naar zijn privé-huiskamer te gaan. Hij is gek op spelletjes en hoge krabpalen.”

Heeft hij minpuntjes?

„Andere katten worden hem nogal eens moe, hij stopt gewoon niet. Sammy ziet overal een spel in, maar dan ook echt overal. Of je nu eventjes rustig naar de kattenbak wilt of wilt eten. Sammy ziet hoogstwaarschijnlijk wel iets waardoor je slachtoffer wordt van zijn pesterijen. Een tik op je kop, poten in je rug of je wordt nagezeten. Voor hem is het gewoon een lolletje!”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We zoeken voor hem een plek zonder andere huisdieren en zonder kleine kinderen. Een huis dat is ingericht op natuurlijk kattengedrag en een mogelijkheid heeft om naar buiten te gaan. Een afgesloten tuin, kattenren of wellicht lopen aan een tuigje zijn voor hem een verrijking.”

Neem vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray. Tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.

Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.

Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten