Ook volwassenen in Stein kunnen vergoeding krijgen voor sport en cultuur

Ter illustratie.  Afbeelding: Getty Images

De gemeente Stein is aangehaakt bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur, dat mensen met een smalle beurs de kans wil geven hun hobby uit te oefenen.

Dat betekent dat behalve jongeren, nu ook volwassenen aanspraak kunnen maken op vergoeding van contributie, lesgeld of aanschaf van kleding en materialen voor sportbeoefening en deelname aan culturele activiteiten.

„Het is een nieuwe regeling”, zegt verantwoordelijk wethouder Gina van Mulken. „Voor jeugd bestond zoiets al, nu het ook voor volwassenen mogelijk is, zijn we snel aangesloten. Het fonds is er voor mensen met een smalle beurs. Als zij kunnen meedoen met sport en cultuur, geeft dat in fysiek, mentaal én sociaal opzicht een opkikker.”

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is in het leven geroepen om de naar verluidt meer dan één miljoen mensen in Nederland die geen geld hebben voor een sportieve of culturele hobby te ondersteunen. Het is een initiatief van de landelijk alliantie ‘Sporten en bewegen voor iedereen’, die de ambitie heeft dat iedere Nederlander een leven lang moet kunnen sporten en bewegen en daarom belemmeringen wil wegnemen.

Door Nick Bruls

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Stein

Gemeenteberichten