Tamar uit Afferden kroont zich tot voorleeskampioen van de gemeente Bergen

Afbeelding: Gemeente Bergen

Tamar uit groep 7 van basisschool ’t Diekske in Afferden is voorleeskampioen van de gemeente Bergen geworden. Met een passage uit het boek Pijn van Mel Wallis de Vries wist Tamar de jury te overtuigen.

Ze nam het digitaal op tegen de voorleeskampioenen van de andere basisscholen in de gemeente. Tamar gaat de gemeente Bergen vertegenwoordigen tijdens de volgende ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, waar ze het opneemt tegen de andere voorleeskampioenen van Noord-Limburg.

Nationale Voorleeswedstrijd

Met de Nationale Voorleeswedstrijd worden leerlingen uit groep 7 en 8 gemotiveerd om meer (voor) te lezen. In verschillende wedstrijdrondes nemen de kinderen het tegen elkaar op. Eerst op hun eigen school, dan in de gemeente, regio, provincie en uiteindelijk zelfs landelijk.

Normaal komen alle basisscholen in de gemeente Bergen samen voor de Nationale Voorleeswedstrijd. De afgelopen twee jaar vond de voorleeswedstrijd noodgedwongen digitaal plaats.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Bergen

Gemeenteberichten